Desso Group

Desso fokuserar i första hand på överlägsen golvdesign och Cradle to Cradle®, genom att tillhandahålla textilplattor och heltäckningsmattor av hög kvalitet.

Desso Group

 
Vårt produktutbud och våra mattor för offentliga miljöer, representerar mer än hälften av den totala försäljningen och återfinns på kontor, banker, i butiker, offentliga byggnader, skolor, universitet och vårdenheter. Kunder inkluderar ABN AMRO, Rabobank, AkzoNobel, det nederländska justitiedepartementet, KPMG, PWC, Deloitte, Allianz, Canon, EDF, HSBC, Porsche, Procter & Gamble, SNCF, Nestlé och många fler. 

Dessos innovationsstrategi är koncentrerad till tre nyckelområden: kreativitet, funktionalitet och Cradle to Cradle®. För Desso är kreativitet synonymt med CARPETECTURE®, som är ett bra exempel på Dessos engagemang för kreativ mattdesign och dess hängivenhet att uppfylla arkitekters, inredningsdesigners, fastighetsägares och slutanvändares behov. Inom funktionalitetsområdet utvecklar Desso banbrytande lösningar som gör skillnad för hälsa, wellness och välmående. Till följd av denna innovations- och kreativitetsstrategi, har Desso lanserat ett antal patenterade produkter som DESSO AirMaster®, för åtta gånger lägre koncentration av fint damm i luften (kontra hårda golv) och DESSO EcoBase®, som gjorde det möjligt för Desso att få ett Cradle to Cradle® Silver-certifikat för en hel textilplatteprodukt.

Dessos mattor för bostäder representeras av tre starka märken: Parade, Bonaparte och Desso. Alla med en lång bakgrund inom tillverkning av exklusiva mattor för bostäder, där produkterna finns att köpa hos specialåterförsäljare samt i utvalda mattbutiker och i heminredningsbutiker. Desso Consumer Carpets är det enda europeiska företag med försäljning av exklusiva mattor i Benelux, Tyskland, Frankrike, Schweiz och Österrike.

Dessos kreativa mattdesign och serviceorienterade sätt har gjort det möjligt för företaget att bli ledande på utvecklingslösningar för hotell, restaurang och catering, marin och flyg (HMA). Dessos HMA-division samarbetar med företag som Hilton, Intercontinental, Maritime, KLM, Virgin, Royal Caribbean Cruise Lines och Holland America Line.

Desso Sports är en ledande aktör i tillhandahållandet av konstgräs för idrottsplatser och förstärkta naturliga grässystem som ger den perfekta ytan på alla idrottsnivåer. DESSO GrassMaster® är en idrottsplan med naturgräs förstärkt med Dessos syntetiska gräsfiber, som har lagts på två EM 2012-arenor samt på "fotbollens Mecka" Wembley.

Cradle to Cradle®

Genom att skriva under ett samarbetsavtal med Hamburgbaserade Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA), har Desso blivit den första mattillverkaren i EMEA att anamma Cradle to Cradle®-design. Det markerar Dessos radikala beslut att gå bortom "vanlig" hållbar utveckling vid tillverkning av dess mattor och konstgräs. Enligt Cradle to Cradle®-principerna, tillverkas produkter av uttryckligt definierade1 komponenter som är enkla att ta isär, för att skapa nya produkter i både ekologiska och tekniska cykler.

Desso är verksamt i fler än 100 länder och kan se tillbaka på nästan 80 års bevisade framgångar, där man byggt upp ett rykte som ledande tillverkare av textilplattor, heltäckningsmattor och konstgräsmattor av hög kvalitet.

Desso har fyra fabriker och ett stort distributionscenter i Europa samt kundtjänstcenter i hela Europa, i USA, Asien, Latinamerika, Afrika, Mellanöstern och Australien.

1) Uttryckligt definierad = alla delar har analyserats som antingen gröna (tillval) eller gula (tolerabla) enligt analysprinciperna i Cradle to Cradle®. Som beskrivs i Cradle to Cradle® Certification Program Version 2.1.1, utarbetad av MBDC i september 2008, uppdaterad i januari 2010.

  • Dela den här sidan
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email