Direktionen

Direktionen ansvarar för Dessos riktlinjer inom bland annat varumärken och marknader, ekonomi, förvärv och avyttringar.

CEO DESSO Alexander Collot d'Escury

Alexander Collot d'Escury

Verkställande direktör
Alexander Collot d'Escury är VD på Desso, den europeiska tillverkaren av matt- och sportsystem. Han utsågs till VD i oktober 2012, efter 5 år som Dessos informationsdirektör.

Alexander började sin karriär på Sara Lee, med fokus på det nederländska kaffemärket Douwe Egberts, följande gick han vidare till Nestlé, där han skaffade sig 13 års värdefull erfarenhet av internationell företagsstyrning.

Som regionchef på Nestlé Purina Petcare i Centraleuropa, placerades Alexander i Budapest (2006-07). Direkt innan det arbetade han i Schweiz som del av Nestlés europeiska ledningsteam med ansvar för drycker, konfekt och ett antal nationella marknader (2005-06). Han arbetade även som General Manager på Nestlé FoodServices i Nederländerna (2002-05) och hade olika marknads- och säljchefsbefattningar i Nederländerna, Spanien och Tjeckien. 

Förutom sitt uppdrag i Desso, sitter Alexander även i styrelsen på Dutch Green Building Council (DGBC) och PAN Foundation, den moderna konstmässan i Amsterdam. Alexander sitter likaväl i styrelsen på Hogere Hotelschool,  hotellmanagementskola som ligger i Maastricht. 

Alexander utexaminerades från University of Rotterdam (Master of Law) och IMD, Lausanne (PED). Alexander är gift och har tre barn.

Tom Francken

Finansdirektör 
Tom arbetade först på Desso som extern rådgivare från 2001-2007. Under denna period genomförde han stora förbättringar i företagets ekonomiska styrsystem. Han var den drivande kraften bakom Dessos lansering av Financial Shared Services Centre, dess implementering av Sox 404 och en mängd andra skatteprojekt och ekonomiska projekt. Under samma period, arbetade han som partner på en ekonomisk konsultfirma, där han tog sig an ett antal uppdrag från olika företag. Tidigare arbetade Tom som finansdirektör på Mijnmaatschappij Group, en kalkstensgruva och betongfabrik som är baserad i Curaçao, finanschef på Remco Ruimtebouw Group och divisionschef, finans & kontroll på Van Gils Group, ett textilproduktionsföretag baserat i Essen, Belgien. Mellan 1985 och 1992 arbetade Tom som styrekonom för Akzo Nobels läkemedelsföretag i Belgien, Mexiko och Spanien. 

DESSO CFO Tom Francken
  • Dela den här sidan
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email