Hälsa och välmående

I dagens samhälle talar vi ofta om längtan till frisk luft, och till naturen och vildmarken.

Health&Wellbeing_Image


Men i själva verket tillbringar vi hela 90 % av vår tid inomhus. Och i denna inomhusmiljö får vi i oss ämnen som vi inte kan se, som fint damm eller potentiella lättflyktiga organiska föreningar (VOC) som härstammar från färg, plast, etc. Detta leder till frågan: vad kan vi göra för att våra mattor ska bidra till en hälsosammare inomhusmiljö?

Våra innovationspelare Kreativitet, Funktionalitet och Cradle to Cradle®-design gör det möjligt för oss att uppnå detta - att skapa mattor som bidrar positivt till människors hälsa och välmående när de vistas inomhus.

Genom kreativitet tillverkar vi mattor som har rätt färg, textur och design för att skapa just den atmosfär som våra kunder efterfrågar - allt från inspirerande till eftertänksam. Kläderna gör mannen - säger man ofta - och mattorna gör rummet. Och tillsammans med andra inredningsprodukter kan vi skapa den miljö våra kunder vill ha. Vi vet att design i stor omfattning påverkar människors känsla av välmående och därmed även den fysiska hälsan. 

Genom att fokusera på funktionaliteten tillverkar vi produkter som ger ett praktiskt mervärde. De minskar till exempel mängden fint damm i inomhusluften eller dämpar en del av det oönskade bullret. Detta är bara några av våra innovationer. 

Med Cradle to Cradle®-design, tar vi material och design till en ny nivå, där våra produkter kan bli ännu hälsosammare och materialen kan återanvändas, vilket i sin tur gagnar miljön.

  • Dela den här sidan
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email