Bra hjälp för att träna hunden

Hej på er allihopa och välkomna in till bloggen. Idag ska jag berätta för er om ett bra ställe, ett företag som håller i hundkurser där man kan få privat träning. Annat som man kan få hjälp med på LunQuans är utredning av hundpsykolog. Jag kontaktade det här företaget som ligger i Linköping, därför att jag har två små vovvar, som heter Molly och Daisy och som behövde hjälp. Men jag förstod när jag hade börjat på LunQans, att egentligen så var det ju jag som behövde hjälpen. Problemet låg väl i att jag varit otydlig som ledare, mina hundar fick göra lite som de själva ville.  

Molly och Daisy är två blandrashundar på 6 och 8 år gamla. Det blev problem när vi var ute och promenerade och det kom någon annan hund. Bägge mina hundar började skälla helt vansinnigt, flämta och dra i sina koppel. Ibland kände jag att jag blev helt utskämd, och hände detta klockan 6 på morgonen har jag en känsla av att de som bor i husen runtomkring, säkerligen blev irriterade. Det här var ett beteende som blev riktigt jobbigt till slut. Tänk om det var två stora hundar jag haft, då hade jag aldrig orkat hålla emot i kopplet.  

På LunQans fick vi börja träna på det som var problemet. Jag lärde mig att bli en bra flockledare, Vi utgår ifrån att hunden är en varelse med känslor, så det är fint att inga hårda “inhumana” bestraffningsmetoder används mot hundarna. Det tog bara några lektioner och lite träning så var problemet borta. Hit kan du i Linköping, Mjölby eller Norrköping som behöver få hjälp, vända dig. Jag rekommenderar detta ställe starkt! 

 

Du gillar kanske också...